Shuhet gazetari i njohur italian Giani Mina, intervistoi Fellini, Fonda, Ferrari, Marquez dhe Muhammad Ali.

Ka ndërruar jetë Gianni Minà, gazetar italian, shkrimtar dhe prezantues televiziv i cili u shua pas një sëmundjeje të zemrës, siç raportohet në faqen e tij në Facebook. “Ai nuk u la kurrë vetëm – shkruajnë bashkëpunëtorët e tij – dhe ishte i rrethuar nga dashuria e familjes dhe miqve të tij më të ngushtë”. Mina ishte 84 vjeç.

I lindur në Torino, ai filloi karrierën e tij gazetareske në vitin 1959 në Tuttosport, drejtor i së cilës ishte nga viti 1996 deri në 1998. Debutimi i tij në Rai ishte në vitin 1960, kur filloi të punonte si reporter sportiv për Olimpiadën e Romës. Pesë vjet më vonë ai bëri debutimin e tij në programin legjendar sportiv Sprint të drejtuar nga Maurizio Barendson. Minà filloi të krijonte reportazhet dhe dokumentarët e tij të paharrueshëm duke redaktuar funksione që kanë shënuar përgjithmonë gjuhën gazetareske të TV, si raportet e tij për Tv7, Az, Un fatto come e perché, reportazhet speciale të Tg, Dribbling, Odeon, Gulliver dhe Gjithçka është shfaqje.Pas bashkëpunimit me Giovanni Minoli në ‘Mixer’, ai debutoi si drejtues i ‘Blitz’, një program Raidue, autor i të cilit është edhe ai, i cili mirëpret mysafirë si Eduardo De Filippo, Federico Fellini, Jane Fonda, Enzo Ferrari, Gabriel Garcia Marquez dhe Muhammad Ali.No photo description available.

Latest articles

Related articles