Ujku më i madh në botë 2.13 metra gjatësi(VIDEO)

Ujku Mackenzie Valley është ujku më i madh në botë. Mund të arrijë deri në 2.13 metra gjatësi.

I njohur gjithashtu si Ujku Veriperëndimor ose Ujku Kanadez i Drurit, ky gjigant me gëzof endet në veriperëndim, duke frekuentuar luginën e lumit Mackenzie. Lumi Mackenzie është sistemi lumor më i gjatë në Kanada dhe ushqen një ekosistem të gjerë ku mund të lulëzojnë ujqërit më të mëdhenj.

Këta ujqër kanë gjymtyrë veçanërisht të forta dhe mushkëri të mëdha të përshtatura për frymëmarrje në lartësi më të larta, gjë që u mundëson atyre të mbretërojnë suprem në habitatin e tyre natyror. Ujqërit e Luginës Mackenzie konsiderohen të jenë nënllojet e ujqërve me trupin më të madh në krahasim me kushërinjtë e tyre më të dobët. Ndërtimi i tyre i fortë u jep atyre një pamje pak më të trashë dhe më të rrumbullakosur se llojet e tjera të ujqërve.

Latest articles

Related articles