Kryeministri i Kroacisë kërkoi që çmimet të kthehen në nivelet e para euros

Kryeministri kroat Andrej Plenkoviç kritikoi edhe një herë rritjen e çmimeve pas vënies së euros si monedhë zyrtare në Kroaci. Ai u bëri thirrje atyre që i ngritën çmimet jo për shkak të rritjes së kostove të lëndës së parë, të mos dëmtojnë konsumatorët, transmeton agjencia “Hina”. Plenkoviç theksoi se viti i kaluar ishte shumë i vështirë për vendin, por me masat e vendosura për ekonominë dhe ekonomitë familjare me vlerë 3.6 miliardë euro, qeveria ndihmoi që inflacioni të mbahet në nivelin nga 10.8 për qind. Ai kërcënoi se mund të tërhiqen subvencionet për kompanitë që kanë rritur çmimet në mënyrë të pajustifikueshme dhe të merren masa të tjera ndaj tyre.

Latest articles

Related articles