Shuhet shkrimtari i njohur amerikan, Paul Auster

Shkrimtari i “Trilogjisë së Nju Jorkut” dhe “Leviathan” ka vdekur nga ndërlikimet e kancerit në mushkëri. Librat e tij janë përkthyer në më shumë se 40 gjuhë dhe është një shkrimtar i nderuar në Francë, të cilën ai e konsideronte “shtëpinë e tij të dytë”.


  • Paul Auster, autori amerikan, veprat e të cilit përfshijnë “Trilogjinë e Nju Jorkut” ka vdekur në moshën 77-vjeçare pas komplikimeve nga kanceri në mushkëri.

Auster vdiq në shtëpinë e tij në Brooklyn, Nju Jork, sipas New York Times, duke cituar një mik të romancierit. Diagnoza e Auster me kancer u njoftua për herë të parë vitin e kaluar nga gruaja e tij dhe autorja tjetër Siri Hustvedt.

I lindur në Nju Xhersin fqinj, Auster u bë një ikonë letrare në Nju Jork gjatë viteve 1980 me vepra si “Trilogjia e Nju Jorkut”, të cilat vendosën një kthesë filozofike në zhanrin e detektivëve.

Veprat e tjera të tij kryesore përfshijnë “Moon Palace” (1989), “The Book of Illusions” (2002) dhe “The Brooklyn Follies” (2005).

Romanet postmoderne dhe shpesh ekzistencialiste të Auster-it, temat e të cilave shpesh rrotullohen rreth humbjes në të gjitha permutacionet e saj, janë përkthyer në më shumë se 40 gjuhë. Ata janë jashtëzakonisht të popullarizuar në Evropë.

Ai fitoi çmimin e huaj Médicis për “Leviathan” në 1993 dhe është një shkrimtar i nderuar në Francë, të cilën e konsideronte “shtëpia e tij e dytë”.

Latest articles

Related articles