Qeni i presidentit Biden kafshoi agjentët e Shërbimit Sekret të paktën 24 herë

Qeni i Presidentit Joe Biden kafshoi agjentët e Shërbimit Sekret Amerikan në të paktën 24 raste. Kështu tregojnë dokumentet e Shërbimit Sekret Amerikan, ku thuhet se Shephardi gjerman shkaktoi kaos për truprojat presidenciale. Një agjent i lartë vuri në dukje se kafshimet nënkuptonin se Shërbimi Sekret ndryshoi taktikat, duke i këshilluar agjentët që “të jepnin shumë hapësirë”.

Paralajmërimi erdhi disa muaj përpara se Komandanti të largohej nga Shtëpia e Bardhë. Dokumentet u zbuluan përmes kërkesave për Lirinë e Informacionit dhe u postuan në internet. Ata janë redaktuar shumë për të mbrojtur identitetin e agjentëve të Shërbimit Sekret dhe fshehtësinë e taktikave të tyre të sigurisë. Ato tregojnë se të paktën 24 incidente kafshimi kanë ndodhur midis tetorit 2022 dhe korrikut 2023, duke përfshirë kafshimin e anëtarëve të Shërbimit Sekret në kyçin e dorës, parakrahut, bërrylit, belit, gjoksit, kofshës dhe shpatullës.
Dokumentet nuk regjistrojnë domosdoshmërisht të gjitha incidentet që lidhen me qenin, pasi ato mbulojnë vetëm Shërbimin Sekret dhe jo të tjerët që punojnë në Shtëpinë e Bardhë ose stafin në Camp David në Maryland.

Kafsha shtëpiake e familjes Biden u largua nga Shtëpia e Bardhë në tetor të vitit të kaluar, një javë pasi një agjent i Shërbimit Sekret kërkoi trajtim mjekësor për një pickim të rëndë. Një incident i mëparshëm në qershor çoi në një “kafshim të thellë” në parakrahun e një agjenti, i cili kishte nevojë për qepje. Në korrik, një agjent tjetër u kafshua në dorë dhe iu deshën gjashtë qepje. Kafshimi shkaktoi një “plagë të thellë të hapur” dhe agjenti “filloi të humbiste një sasi të konsiderueshme gjaku”, thuhej në një email. “Kafshimet e fundit të qenve na kanë sfiduar të rregullojmë taktikat tona operacionale” -shkroi agjenti.

Latest articles

Related articles