Basha: Koha të nxjerrim shoqërinë tonë nga hijet e të shkuarës, të rrëzojmë shtatoret brenda vetes

Kreu i PD-së, Lulzim Basha, në 33 vjetorin e rrëzimit të bustit të Enver Hoxhës, është shprehur se ka ardhur koha që të “largojmë mbeturinat e shtatoreve brenda vetes sonë”. Në aktivitetin “Përballja me të kaluarën | Multiperspektiva në histori”, Basha u shpreh se duhet nisur misioni, sipas tij, i vështirë për emancipimin e shoqërisë shqiptare nga mbetjet e diktaturës

BASHA: Sot është koha të hedhim tutje mitet e rreme, të largojmë mbeturinat e shtatoreve brenda vetes sonë, të kuptojmë se frika si instrument sundimi, pavarësisht se në çfarë dimensioni, është dhe mbetet trashëgimi e të kaluarës, dhe të nisim misionin e vështirë të emancipimit të shoqërisë shqiptare nga diktatura, mbetjet e diktaturës.

Ta nxjerrim shoqërinë shqiptare nga hijet e të shkruarës, pavarësisht formave e mënyrave që na serviret.

Sot është një ditë për t’ju kthyer emocioneve të gëzueshme, të përmbys së frikës ato 24 orëve të 20 shkurtit dhe të zotohemi që ato emocione t’i kthejmë në normalitet për Shqipërinë e shqiptarët.

Latest articles

Related articles