Greva e fermerëve grekë në kufi, bllokohet lëvizja me Shqipërinë

Greva e fermerëve grekë në zonën e Janinës po shkakton probleme dhe bllokimntë rrugës përsa i përket lëvizjes së automjeteve në drejtim të doganës së Kakavijës.

Fermerët grekë paralajmëruan më herët se do të shkojnë me traktorët e tyre për në Athinë pasi janë të frustruar pas një takimi të pafrytshëm me kryeministrin në fillim të kësaj jave, thanë raportet e mediave të enjten.

Fermerët ranë dakord për nevojën për të përshkallëzuar protestat në një takim me sindikatat e fermerëve nga zona të ndryshme, sepse kërkesat e tyre nuk u plotësuan kur ata patën një audiencë me kryeministrin Kyriakos Mitsotakis, sipas transmetuesit publik ERT.

Disa fermerë do të shkojnë me makinë në Athinë për të mbajtur një miting masiv. Ata nga zonat e largëta të gjykatës do të bllokojnë rrugët, portet dhe zyrat doganore, tha ai.

Rruga kombëtare Kallpaq-Janinë, që lidh doganën e Kakavijës me pjesën tjetër të Greqisë është e bllokuar nga fermerët protestues.

Sipas policisë greke deri në orën 22:00 të mbrëmjes së të shtunës rruga nacionale Kallpaq-Janinë do jetë e bllokuar për shkak të protestës së fermerëve që po zhvillohet.

Bëhet me dije se po lejohet vetëm qarkullimi për mjetet e vogla. Ndërsa mjetet e tonazhit të rëndë si kamionë dhe autobuzë, nuk do të lejohen të qarkullojnë në këtë hark kohor.

Latest articles

Related articles