Ngjela: Basha vjen në pushtet nëse ka mbështetjen e Uashingtonit!

Në një intervistë për Report Tv, Ngjela e sheh bashkimin si të domosdoshme për të sjellë PD në pushtet.

E ka nevojë primare të ecjes për të marrë pushtetin. Me 16 mijë vota nuk merret pushteti. Basha duhet domosdoshmërisht të bashkojë vlerat e mëdha intelektive që ka PD në perëndim dhe në Shqipëri që kanë qenë të mënjanuar nga lufta politike për karrierë individuale e të vijojë çështjen në funksion të marrjes së pushtetit. Po a ia arrin dot bashkimin kur një pjesë e demokratëve janë tek Berisha? Ngjela beson po nëse do të ketë përkrahjen e Uashingtonit.

Është ky ekuacion. U= B (Uashington është i barabartë me Bashën). Nëse Basha do të ketë përkrahjen e madhe të Uashingtonit gjithçka bëhet. Nga sa po shoh Basha ka përkrahjen e Uashingtonit. Do shohim si të do të precipitojnë ngjarjet në shtator, por nëse do të ketë mbështetjen politike të Uashingtonit gjithçka bëhet. Pse ju mendoni që Partinë Komuniste në 1992 e mundi Saliu? Uashingtoni e mundi. Nëse e përkrah me intensionin e saj të vrullshëm politik dhe përkrahjen amerikane që ka në Shqipëri menjëherë rigrupohet PD dhe është në favor të të gjithëve.

Për Berishën thotë se po e mban peng PD-në por nëse do të ishte i gatshëm të ndihmonte për riardhjen e PD-së në pushtet gjithçka do të ishte dhe në favor të tij.

Spartak Ngjela: “Edhe Berisha në favor e ka por nuk e kupton.

Report Tv: Si e ndihmon

Spartak Ngjela: Sepse nëse e ndihmon PD-në dhe nuk e pengon siç po ndodh, atëherë kryetari i PD do të jetë kryeministri.

Report Tv: Po ai nuk e njeh Bashën?
Spartak Ngjela: Dale se ne jemi në politikë. Nuk ka ‘never” (kurrë) në politikë. Nëse ai do të dijë të bëjë kompromise të ndihmojë riardhjen e PD-së në pushtet pa prezencën e tij, se me prezencën e tij nuk mund të fitojë se është nongrata në Amerikë. Atëherë i lind e drejta kryeministrit dhe maxhorancës së djathtë që do të vijë në pushtet me anë të PD-së ta ndihmojë në Uashington. Shumë e thjeshtë. Kjo është politika. S’ka tjetër! Por a e luan Saliu këtë? Jo Saliu i ka hipur kalit dhe e mban nga bishti! Mirë që e mban nga bishti dhe ai nuk ecën por nuk po e lëshon që ta marrë një tjetër e ta drejtojë. Këtu jemi”

Latest articles

Related articles