Rusia goditi një kilometër nga kufiri rumuno-ukrainas përgjatë Danubit

Një anije rumune u dëmtua më 24 korrik gjatë një sulmi me raketa ruse në portin ukrainas Reni të Danubit, njoftoi Ministria e Jashtme rumune. Anija ka dëmtime të vogla. Presidenti rumun Klaus Johanis paralajmëroi se siguria në Danub dhe Detin e Zi është në rrezik. Pranë Renit është kanali i lundrueshëm i deltës së Danubit dhe kufiri natyror me Rumaninë, afër Moldavisë. Rajoni shfrytëzohet për të eksportuar grurë ukrainas. “Rumania do të vazhdojë të mbështesë Ukrainën në gjetjen e zgjidhjeve praktike për eksportin e mëtejshëm të grurit në tregjet botërore”, komentoi kryeministri rumun Marcell Çollaku. Sekretari amerikan i shtetit, Antëni Blinken diskutoi sulmin me ministren e jashtme rumune Luminita Odobesku dhe siguroi Bukureshtin se SHBA do të mbrojë çdo pëllëmbë të territorit të NATO-së.

Latest articles

Related articles