Njihuni me 10 filmat më të mirë të 2023

Bota e kinomatografisë është e pafundme dhe çdo ditë shfaqet një premierë, por jo të gjithë ia vlejnë të ndiqen. BBC rekomandon edhe një listë filmash që kanë dalë gjatë këtëij viti.

Saint Omer, qendron ne vend te pare per sa i perket pelqyeshmerise I cili eshte I bazuar ne histori te vertete. Alice Drop regjizorja franceze ka perdorur pervojen e saj ne krijimin e dokumentareve, konkretisht ne rastin real ne filmin Saint Omar flitet per nje grua te re senewgaleze ne France , e cila akuzohet per braktisjen e foshnjes se saj ne nje plazh te vdekur.

Per t’ia lene vendin e dyte filmit me te mire qe qarkullon per momentin ne Netflix apo edhe ne platform te tjera qendron “Close” me nje drame delikate, sfidat dhe bullizmi qe hasin dy adoleshentet qe jane shperngulur ne nje ambjent te ri shkollor e bejne ata me terheqes per te rinjte.

John Wick, Holy Spider, The Worst Ones, apo The OE edhe janë pjesë e kësaj liste.

Për adhuruesit e zhanrit Thriller, BBC sugjeron Return to Seoul apo Infinity Pool.

Polite Society ose ndryshe shoqeria e sjellshme është një nga komeditë më të freskëta, më argëtuese për t’u pare këtë vit.

How to Blow Up a Pipeline, përmbyll listen dhe prazanton një grup eko-aktivistësh që po planifikojnë të bombardojnë një tubacion nafte në Teksasin Perëndimor. Ata të gjithë janë lënduar nga ndotja, lakmia e korporatave dhe kriza klimatike, dhe kjo, ata besojnë, është e vetmja mënyrë për të luftuar.

Latest articles

Related articles