Njerëzit që përdorin biçikletën jetojnë dy vite më shumë dhe duket tetë vjet më i ri

E rizbuluar ndoshta si pasojë e pandemisë dhe shumë muajve të mbyllur në shtëpi, dëshira për ajër të hapur dhe natyrë i ka rikthyer njerëzit sërish në çiklizëm, një zakon i mirë jo vetëm për mjedisin, por edhe për shëndetin, shkruan gazzetta.it.

Ajo u shpik në 1819 dhe u përhap veçanërisht nga fillimi i shekullit XX.

Rritja e çiklizmit mund të udhëheqë rrugën për aktivitetin e përditshëm, shumë e kanë zbuluar biçikletën duke filluar ta përdorin çdo ditë.

Biçikleta është një zgjidhje klimatike, urbanistike dhe sovraniteti energjetik.

Ajo na lejon të përdorim burimet në një mënyrë më inteligjente, nuk ndot dhe na bën më të sigurt energjinë dhe kursen hapësirën publike,.

Dhjetë biçikleta përshtaten në vend të një makine të parkuar sipas specialistëve.

Biçikleta nuk ka kosto, ndaj është një mjet për përfshirje sociale. Në një kohë inflacioni galopant, në vend që të mendojmë të mbajmë benzinën në nivele të ulëta, le të mendojmë për favorizimin kushtet për të përdorur më pak makinën.

Në Gjermani 80% e fëmijëve shkojnë në shkollë më këmbë, në Japoni 97%.

Zakonet e mira fitohen që në fëmijëri.

Biçikletat mbajnë të moshuarit edhe të shëndetshëm.

Një person që udhëton me biçikletë çdo ditë ka një moshë biologjike prej tetë vjet më pak dhe një jetëgjatësi dy vjet më shumë, kështu që është e dobishme për të zbutur çekuilibrin aktual demografik.

Latest articles

Related articles