Sot besimtarë myslimanë festojnë Kurban Bajramin

Besimtarët myslimanë kanë falur sot Kurban Bajramin.

Besimtarët janë falur për mirësi, shëndet dhe fat për familjen e tyre.

Në këtë festë të sakrificës, besimtarët i luten Zotit për më shumë paqe, bekim dhe harmoni, ndërkohë që pas kryerjes së riteve të faljes Kurban Bajrami festa vijon më pas në çdo familje me drekën e madhe të Bajramit.

Simbolika e kësaj feste është bërja e një kurbani në shenjë falënderimi ndaj Zotit dhe shpërndarja e mishit të kurbanit të kryer për njerëzit dhe familjet në nevojë

Latest articles

Related articles