Presidenti Biden e quan ndryshimin e klimës ‘kërcënim e vetëm ekzistencial’ për botën

Presidenti i SHBA-së Joe Biden i tha një auditori të grupeve të ruajtjes dhe mjedisit të mërkurën se ka ‘shumë kërcënime për fëmijët, nipërit dhe mbesat tona’, por ndryshimi i klimës është ‘i vetmi kërcënim vërtet ekzistencial’.

Duke folur në darkën vjetore përmbyllëse të grupit të ‘Lidhjes së Votuesve të Ruajtjes’, Biden përgëzoi punën që kanë bërë grupet mjedisore dhe të ruajtjes për të luftuar ndryshimin e klimës.

Ai gjithashtu theksoi arritjet klimatike të administratës së tij në mandatin e tij të parë.

“Unë nënshkrova një urdhër ekzekutiv për ta bërë drejtësinë mjedisore përgjegjësinë e çdo departamenti federal në Shtetet e Bashkuara. ‘Në ditën e parë të presidencës sime, ne u zhvendosëm për të rihyrë në Marrëveshjen e Parisit sepse Shtetet e Bashkuara duhet të udhëheqin botën, të udhëheqin botën për klimën” – tha Biden.

Latest articles

Related articles