Kryesia e PD kërkon t’u zgjatet mandati krerëve të degëve, propozon EMRA të rinj aty ku s’ka

Tetë anëtarë të Kryesisë së PD-së kanë propozuar miratimin e strukturës drejtuese të degëve të kësaj force politike.

Ata kanë propozuar edhe emrat e rinj, në pozicione ku ka patur vakancë, apo që kanë mbështetur grupimin e Berishës. Ata propozojnë që krerët e degëve t’u zgjatet mandati deri në zhvillimin e procesit të riorganizimit të degëve.

Njoftimi:

Propozim për vendim qarkullues “PËR MIRATIMIN E STRUKTURËS DREJTUESE TË DEGËVE TË PD”

Të nderuar kolegë,

Në mbështetje të neneve 36, 42 dhe 45 të Statutit të PDSH-së, për të garantuar mirëfunksionimin e plotë te degëve, propozojmë për miratim vendimin e kryesisë: “PËR MIRATIMIN E STRUKTURES DREJTUESE TË DEGËVE TË PD”, sipas draftit bashkëlidhur.

Propozuesit:

Enkelejd Alibeaj

Taulant Zeneli

Endri Hasa

Gazmend Koduzi

Taulanda Jupi

Kreshnik Çollaku

Xhemal Gjunkshi

Gentian Gaba

Njoftimi:

Partia Demokratike e Shqipërisë

KRYESIA E PARTISË

RELACION

Për projekt vendimin “Për miratimin e strukturës drejtuese të degëve”

Të nderuar anëtarë të Kryesisë së PDSh.

Po paraqesim përpara Jush për miratim projekt vendimin për “Për miratimin e strukturës drejtuese të degëve”.

Duke filluar nga data 09 shtator 2021, në të cilën Kryetari, i dorëhequr, Lulzim Basha shpalli vendimin e tij për pezullimin e Z. Berisha nga grupi i deputeteve të Partisë Demokratike dhe zhvillimet që ndoqën këtë vendim, për të cilat jemi të gjithë në dijeni strukturat e Partisë në nivel vendor kanë pasur largime të shumta.

Me qëllim ruajtjen e funksionalitetit dhe aktivitetit të partisë në nivel dege, Kryesia e PDSh, në kohë të ndryshme, në zbatim të nenit 42 të Statutit ka vendosur komandimin e kryetarëve të degëve në të gjitha rastet e krjimit të vakancës ose në rast të mungesës së aktit të komandimit ka autorizuar personat e shënuar në listë të kryejnë funksionet e kryetarëve gjatë procesit zgjedhor dhe në përfaqsimin me të tretët. Nisur nga fakti që këto veprime janë kryer në kohë të ndryshme vlerësojmë se është e nevojshme që kjo kryesi të hartojë një listë të përditësuar të të gjithë kryetarëve të degëve në detyrë, të zgjedhur, të komanduar apo të autorizuar.

Kjo nevojë vjen për shkak të detyrës që kryetarëve të degëve apo ushtruesve të funksioneve të kryetarit të degës u ngarkohet me vendimin e datës 06/07 qershor 2023 me të cilin Kryesia e PDSh vendosi fillimin e procesit për zgjedhjen e kryetarit të Partisë.

Duke marrë shkas nga fakti që vendimi i datës 06/07 qershor 2023 përcakton afate të ngushta kohore për fillimin e procesit të certifikimit të listave të anëtarësisë dhe të faktit që nuk jemi në kushtet e propozimit të emrave të rinj, vlerësojmë se nuk është e nevojshme mbledhja e kryesisë dhe se vendimi mund të merret në formën e vendimit qarkullues.

Bashkëlidhur do të gjeni projekt vendimin për miratim.

Njoftimi:

PËR MIRATIMIN E STRUKTURËS DREJTUESE TË DEGËVE TË PD.

Në mbështetje të neneve 36, 42 dhe 45 të Statutit të PDSH-së, pas shqyrtimit te komandimeve dhe delegimeve të kryera në bazë të situatës së strukturave dhe vakancave të krijuara, si dhe për të garantuar mirëfunksionimin e plotë të degëve, me propozim të 1/5 së anëtarëve të Kryesisë të PD, Kryesia e Partisë,

VENDOSI:

1. Miratimin e vazhdimit të ushtrimit të detyrës së drejtuesve të zgjedhur të degëve të partisë;
2. Miratimin e komandimit të të gjithë kryetarëve të degëve ku ka patur vakancë;
3. Drejtuesit e degëve të PD që përbëjnë dhe Kolegjin e Kryetarëve të Partisë janë sipas aneksit nr 1;
4. Të gjithë kryetarët ushtrojnë detyrën deri në zhvillimin e procesit të riorganizimit të degëve.

Ky vendim hyn në fuqi menjëherë.

Aneksi 1

QARKU DEGA KRYETARI

Berat Berat Florenca Meco

Ura-Vajgurore Dritan Sula

Kuçovë Ilirjan Koxhaj

Poliçan Florian Qama

Skrapar Bujar Hoxhaj

Dibër Dibër Naim Gazidede

Mat Arjan Lika

Bulqizë Edmond Isaku

Durrës Durrës Joni Myshketa

Shijak Red Varaku

Krujë Sabah Sheta

Fushë-Krujë Durim Doku

Elbasan Elbasan Eugen Isaj

Belsh Blerim Kuqja

Cërrik Ibri Sako

Librazhd Bujar Vreto

Prrenjas Leonard Ozuni

Gramsh Erald Carciu

Peqin Arjan Ashiku

Fier Fier Agron Kapllanaj

Roskovec Syrja Misiraj

Patos Shezai Sinanaj

Lushnjë Elvis Pisku

Divjakë Julian Gjini

Mallakasër Arjan Llanaj

Gjirokastër Gjirokastër Spartak Drasa

Përmet Elton Hysenshahaj

Këlcyrë Luan Malko

Memaliaj Esmerald Xhemali

Tepelenë Ladi Bana

QARKU DEGA KRYETARI

Korçë Korçë Elvin Bregu

Maliq Lulëzim Hoxhaj

Pogradec Seit Myftari

Devoll Bledion Nallbati

Kolonjë Fatmir Guda

Kukës Kukës Arif Rexhmati

Has Seit Jaku

Tropojë Azgan Haklaj

Lezhë Lezhë Alfrida Marku

Kurbin Gjovalin Laska

Mirditë Gjergj Prenga

Shkodër Shkodër Xhevdet Amuli

Vau i Dejës Gentian Ndoj

Malësi e Madhe Anton Kokaj

Pukë Ferit Ringaj

Tiranë Tirana 1 Fatos Mehmeti

Tirana 2 Mirlinda Çollaku

Tirana 3 Gjelosh Progni

Tirana 4 Ervin Goxhaj

Tirana 5 Gentjan Bruzi

Tirana 6 Dashnor Visha

Tirana 7 Lefter Kostenja

Tirana 8 Pëllumb Seferi

Tirana 9 Blend Sulaj

Tirana 10 Eduart Kelmendi

Tirana 11 Florian Lila

Tirana 12 Festim Dushku

Tirana 13 Besnik Fuçia

Tirana 14 Arben Shkoza

Tirana 15 Saimir Lika

Tirana 16 Adriatik Shehu

Vorë Ardian Xhakoni

Kamëz Bilbil Bajraktari

Paskuqan Isa Ajazi

Kavajë Genci Gylsheni

Rrogozhinë Ferdinand Saraci

QARKU DEGA KRYETARI

Vlorë Vlorë Gjergj Nika

Selenicë Klevis Beko

Himarë Andrea Gjoni

Delvinë Hari Imeri

Sarandë Vesel Koçiu

Diaspora Athine Fatmir Gjoci

Itali Alban Daci

Selanik Astrit Mera

Texas Gasper Lekegega

Britani Naim Hasani

Latest articles

Related articles