‘Më dërgo 25 mijë euro’, si u MASHTRUA biznesmeni shqiptar nga nigeriani

Gjykata e Tiranës vendosi masën “Arrest me burg” në mungesë për shtetasin nigerian Sebastian Negbenedor, i cili i mori 25 mijë euro biznesmenit shqiptar përmes mashtrimit.

Biznesmeni Erges Baxha i cili prej 10 vitesh administron biznesin e vet në Sauk që konsiston në import detergjentesh kryesisht nga shteti italian dorëzoi kallëzimin në Policinë e Tiranës në datën 20 tetor 2020.

Ai përdor një adresë e-maili që komunikon me kompaninë bashkëpunuese në Bolonja të Italisë, ku pala italiane dërgonte mallin dhe biznesmeni dërgonte transfertën bankare në një prej degëve të bankave të nivelit të dytë.

Në datën 7 shtator atij i dërgohet një e-mail se ku duhej ta dërgonte shumën monetare, por kësaj radhe jo në Itali, ku kishte ndodhur zakonisht, por në Gjermani.

Latest articles

Related articles