Emrat e rinj – Të propozuarit për ambasador në Londër, Berlin, Tel Aviv dhe Ankara

Javën e shkuar ekskluzivisht Top Channel solli shtatë emrat e parë të propozuar të kandidaturave për ambasador në disa vende të BE-s, NATO dhe SHBA. Gazetari Top Channel Muhamed Veliu ka siguruar emrat e të propozuarve të tjerë për ambasador në Londër, Berlin, Telaviv dhe Ankara.

Uran Ferizi propozohet ambasador për në Mbretërinë e Bashkuar, zëvendëson ambasadorin Qirjako Qirkjon.

Blerta Kazadej propozohet për ambasadore në Turqi si dhe ambasadore rezidente për Azekrbaxhanin, Iranin, Kirgistranin, Pakistanin, Gjeorgjinë, Afganistanin dhe Kazikistanin.

Ajo zëvendëson ambasadorin Kastriot Robo.

Adia Sakiqi aktualisht ambasadore në Gjermani propozohet për të zëvendësuar ambasadorin Artur Kuko në Gjermani.

Meri Kumbe propozohet për ambasadore në Izrael.

Të propozuarit fillimisht do të paraqiten për dëgjesa në komisionin parlamentar të Punëve të Jashtme e më pas fjalën e fundit me dekret e thotë presidenti republikës Bajram Begaj.

Latest articles

Related articles