Zjarri në zyrat e SHISH në Elbasan, zbulohet shkaku

Zbulohen të dhënat e para në lidhje me “rënien e zjarrit” në drejtorinë e SHISH Elbasan.

Nga burime jo zyrtare gazetari Top Channel Muhamed Veliu, raporton se tymi i parë pasditen e sotme nga godina e SHISH është djegia e miratuar e një kompjuteri jashtë funksionit.

“Është e paqartë se përse duhet të digjej i gjithë kompjuteri kur sipas protokollit të asgjësimit të SHISH për kompjuterin kompjuterik parashikohet vetëm djegia e Harddrive trurit të kompjuterit ku ruhet gjithçka që është shkruar në atë kompjuter” thotë gazetari Muhamed Veliu .

Edhe sikur zjarri ishte i ndodhur në mënyrë që të ndodhte aksidentalisht nga ndonjë shkëndijë rasti i zhdukjes së sekreteve të fshehta është zero.

Një në SHISH i tregoi gazetarët e Top Channel Muhamed Veliu, dokumentet e burimeve të ruajtjes së inteligjencës shqiptare si në aparatin qëndrues në Tiranë dhe drejtoritë rajonale.

“Dokumentacioni zor se prek pasi ruhet në kasaforta janë me sistem sinjalizimi dhe antizjarr. Një elektronikë e ka ai që prodhon. Pastaj kalon të tjera tek 2-3 drejtues të drejtorisë në bazë. Dokumentet ruhen elektronikisht edhe në te pakt ën 2 sistemet e koduara të tep ër te sigurta të njohura si rrjeti i fshehur“- deklaroi në kushtet e anonimatit burimi në SHISH.

I njëjti burim shpjego kompjuterin e asgjësimit të dokumenteve apo edhe të jetë.

“Nëse bëhet fjalë për djegie dokumentesh të printuara gabime apo dokumente jo të klasifikuara, të pavlefshme, ato digjen në tipin e tyre apo vende të tjera të përshtatura, jashtë zyrave. po në ato procesverbale të komisionit të punës nga 3 punonjës të SHISH”.

Gazetari i Top Channel Muhamed Veliu, raporton se një muaj më parë Drejtoria e Sigurimit të Personelit të parë nën drejtimin e një drejtorie të BS, ushtroi një inspektim në drejtorinë e SHISH Elbasanit.

Sugjerohet se inspektimi lidhet me perfomancën e kësaj drejtorie në informacionin e prokurorisë dhe policisë lokale për krimin e saj në këtë qytet.

Nuk funksionohet pista e një hetimi të krimit nga DSP në SHISH për personat me postin e drejtuesve në drejtorinë lokale të Elbasanit nën dyshimet e informacionit vite, dy organizata kriminale në këtë qytet.

Latest articles

Related articles