Kurorëzimi i Mbretit Charles III, 52 persona të arrestuar gjatë ceremonisë

Policia britanike njoftoi sot se bëri 52 arrestime gjatë ceremonisë së kurorëzimit të mbretit Charles III .

Të arrestuarit po mbahen në polici për veprën penale, prishje e qetësisë publike. Në një deklaratë, policia e Londrës tha se të gjithë të arrestuarit janë në paraburgim.

Mbreti u kurorëzua sot nga Kryepeshkopi i Canterbury-t në ceremominë historike në Ëestminster Abbey. Kryepeshkopi vendosi kurorën 360-vjeçare të Shën Eduardit në kokën e monarkut përpara se të shpallte: “God Save the King”.

Kongregacioni, i cili përfshin 100 krerë shtetesh, mbretër dhe mbretëresha nga e gjithë bota, të famshëm, heronj të përditshëm dhe familjarë e miq të Mbretit, më pas u përgjigj: “God Save the King!” Monarku tani do të shoqërohet në fronin e tij në teatrin e kurorëzimit.

Ceremonia historike e madhështisë, e cila shënon herën e parë që shumica e njerëzve kanë parë kurorëzimin e një monarku britanik, është ndjekur nga miliona në mbarë botën.

Para se të kurorëzohej, mbreti u vajos me vaj të shenjtë përpara se të vishte rrobat e kurorëzimit. Ai kishte veshur një mantel të kuq të thellë, të cilin më parë e kishte veshur gjyshi i tij, Mbreti George VI.

Latest articles

Related articles