TV Babarama

Raporti i mbrëmjes së gazetarit Ilir Babaramo në Report Tv me kryebashkiakun Veliaj është një shembull i qartë se si media dhe politika janë të lidhura me njëri-tjetrin në Tiranë. Megjithëse ka shumë çështje të rëndësishme për t’i diskutuar në kryeqytet, ata zgjodhën të flasin për Sheshin Skënderbej dhe kullën e Sahatit.

Por ajo që bëri këtë emision edhe më të keq ishte fotoja e sheshit Skënderbej nga 8 vite më parë në sfond. Kjo nuk është një pamje reale e qytetit, por është një imazh i shkuar që nuk tregon realitetin e ndërtimeve dhe ndërhyrjeve të reja në zonën e Sheshit Skënderbej.

Kjo është një tregues i qartë se si media mund të manipulojë opinionin publik dhe të sjellë një pamje të shtirur për një situatë. Kjo foto në sfond nuk tregon dëmtimin e pakthyeshëm të perspektivës pamore të Kullës së Sahatit dhe humbjen e vlerave funksionale, arkitekturore dhe historike.

Kryebashkiaku Veliaj duhet të jetë i vetëdijshëm për dëmet që po i shkaktohen kulturës dhe historisë së qytetit të Tiranës me ndërtime të reja dhe ndërhyrje në zonat historike të qytetit. Media, në anën tjetër, duhet të jetë e pavarur dhe të raportojë objektivisht për çdo situatë, duke mos manipuluar informacionin dhe pamjen e vërtetë të qytetit.

Latest articles

Related articles