Molla “Diamanti i Zi” është një mollë e rrallë me një ngjyrë të zezë, me një shije më të ëmbël se mjalti dhe një kripëra minerale që nuk krahasohet me asnjë mollë tjetër. Kjo mollë është e tillë për shkak të origjinës së saj unike në Tibet. Me sa duket, klima e veçantë e kësaj rajoni dhe lloji i tokës ku rritet e bëjnë këtë mollë aq të shijshme dhe të rrallë.
Kostot e mëdha të mësipërme shpjegojnë pse molla “Diamanti i Zi” është e vlerësuar aq shumë. Çmimi mund të arrijë deri në 7 dollarë për mollë, që është shumë më i lartë se çmimi i mollave të zakonshme. Mollat janë kaq të rralla, saqë nuk janë të gjetura lehtësisht në tregjet e zakonshme, dhe kjo i bën ata tërheqës për njerëzit që janë të interesuar për ushqim të rrallë.
Në Tibet, mollat “Diamanti i Zi” janë një traditë e lashtë dhe një pjatë e preferuar në festat e rëndësishme. Në fakt, këto mollë janë kaq të rëndësishme për kulturën tibetiane, saqë ato janë përdorur edhe për motive artistike dhe skulpturale.
Megjithëse nuk është e lehtë të gjeni mollën “Diamanti i Zi” jashtë Tibetit, disa vende të tjera po bëjnë përpjekje për të kultivuar këtë mollë unike. Në disa pjesë të Kinës dhe në disa vende të Europës dhe Amerikës së Veriut, mollat “Diamanti i Zi” po shiten në tregjet e prodhuesve të molla të specializuara.
Kjo mollë e rrallë nuk është vetëm e shijshme, por edhe e shëndetshme. Ajo është e pasur me antioksidantë dhe vitaminë C, dhe mund të ndihmojë në uljen e niveleve të kolesterolit dhe rritjen e energjisë.
Në përfundim, molla “Diamanti i Zi” është një mollë e rrallë, me një shije unike dhe një histori të veçantë. Kostot e saj të mëdha dhe ekskluziviteti i tyre i bën ata tërheqëse për konsumatorët që kërkojnë ushqim të rrallë dhe të veçantë.