Shqipëri-Kosovë, Hiqet kufiri mes dy vendeve. Lëvizje e Lirë

Në një postim kryeministri Kosovës ka sqaruar se si është “hequr” kufiri mes dy vendeve për afro 200 mijë persona të zonave kufitare.

Postimi i Kurtit

Mundësohet lëvizja e lirë e qytetarëve në zonat ndërkufitare Kosovë-Shqipëri

Ministria e Brendshme e Republikës së Kosovës dhe Ministria e Punëve të Brendshme e Republikës së Shqipërisë kanë nënshkruar Protokollin Zbatues të Marrëveshjes Qeveritare për Regjimin e Trafikut Lokal në Zonat Kufitare, duke mundësuar e jetësuar lëvizjen e lirë të qytetarëve që banojnë në zonat kufitare, në 26 vendkalime të veçanta kufitare.

Prej ditës së sotme, mbi 200,000 shtetas të Kosovës dhe Shqipërisë që banojnë në zonat deri në 30 km nga kufiri tokësor kanë të drejtë të kalojnë kufirin lirshëm dhe të qëndrojnë në zonën kufitare, për arsye sociale, kulturore, familjare etj.

Kjo Marrëveshje thellon edhe më tej bashkëpunimin tonë ndërshetëror dhe lehtëson ndërveprimin e qytetarëve në të dy anët e kufirit.

Latest articles

Related articles