Zbulohet peshku që noton në 8 kilometra thellësi, në detin Japonez

Një rekord i ri është vendosur për peshkun më të thellë të vëzhguar ndonjëherë në më shumë se 2mbi 8 kilometra nën nivelin e detit në Oqeanin Paqësor, sipas shkencëtarëve.

Një kërmilli i mitur u filmua duke notuar në 8 kilometra nën nivelin e detit – pothuajse në të njëjtën lartësi me malin Everest – në kanalin Izu-Ogasawara, në jug të Japonisë.

Shkencëtari profesor Alan Jamieson tha se kërmilli mund të jetë në thellësinë maksimale që çdo peshk mund të mbijetojë dhe ndoshta e bëri këtë për shkak të ujërave të ngrohta të kanalit.

Latest articles

Related articles