“Ka ardhur një telefonatë me zërin e Vis Martinajt nga jashtë” – gazetari zbulon dosjen hetimore

Gazetari Ferdinand Dervishi zbuloi në studion e emisionit Review në Euronews Albania një zhvillim të ri nga dosja mbi zhdukjen e Ervis Martinaj.
Dervishi tha se së fundmi është përgjuar një telefonatë nga jashtë e një personi me familjarët e Martinaj, ku zëri del shumë i ngjashëm me zërin e tij. Por, gazetari la të hapur dhe mundësinë që kjo telefonatë të jetë organizuar nga kundërshtarët që e kanë zhdukur me qëllim që të shtojnë misterin mbi këtë çështje. “Këto kohët ka pasur edhe një zhvillim që e ngatërron edhe më shumë historinë.

Është përgjuar një telefonatë nga jashtë në konakt me familjarët e Ervis Martinaj dhe aty është vërejtur se zëri është shumë i ngjashëm me zërin e tij. Janë marrë është bërë një krahësim me sa kanë mundësi pajisjet, nuk janë bindur këtu dhe e kanë çuar jashtë. Por unë nuk e di a ka ardhur përgjigjja. Por të thuash a është ky njeriu që po bisedon me familjarët është një çështje që ka shumë pikëpyetje. Nuk është çudi që ky zëri i ngajshëm të jetë i organizuar nga ata që e kanë zhdukur që të shtojnë misterin”, tha Dervishaj.

Ndërsa gazetari Lavdrim Lita përmes një komunikimi publik ka bërë të ditur se:

Ka dalë lajmi për një telefonatë të regjistruar (të dyshuar) të Ervis Martinajt dhe thuhet se e kanë çuar jashtë për verifikim, nëse është zëri i tij.
Meqënëse se e njoh teknologjinë për njohjen e zërit dhe kam bërë prova me sisteme në fondacionin “Ugo Bordoni” të ministrisë së Telekomunikacionit të Italisë, mund të them:
1. Nëse ka një telefonatë të regjistruar dhe një gjurmë të mëparshme zanore, verifikimi zgjat 10 minuta, me sistemin IDEM.
2. Zëri është i barabartë me AND dhe gjurmët e gishtave, i pafallsifikueshëm. Mund ti ngjajë një njeriu me vesh por jo i fallsifikueshëm Pitch F1, F2, F3.
3. Karabineria italiane e përdor prej vitesh sistemin e verifikimit të zërave për shqiptarët nën përgjim.
4. Programi gjendet edhe në Shqipëri.

Latest articles

Related articles