Polonia anëtarja e parë e NATO-s që do të furnizojë Ukrainën me avionë ushtarakë

Presidenti polak Andrzej Duda njoftoi dërgimin e avionëve MiG-29 në vendin e sulmuar ushtarakisht nga Rusia më 24 shkurt 2022.

Së pari, brenda pak ditësh ne do të dërgojmë katër nëse më kujtohet mirë avionë plotësisht funksionalë në Ukrainë. Të tjerë janë nën mirëmbajtje dhe do të dërgohen më vonë.

Polonia është anëtarja e parë e NATO-s që furnizon Kievin me avionë ushtarakë, e cila prej disa kohësh u kërkon atyre ndihmë kundër Forcave të Armatosura të Moskës.

Latest articles

Related articles