Zvicër| Ja sa u dënua shqiptari që vodhi pikturën e Pikasos

Një 37-vjeçar më shtetësi të dyfishtë kosovare dhe serbe është dënuar me 4 vjet e gjysmë burgim në Zvicër, pasi kishte vjedhur piktura të Pablo Picassos në shtëpinë e një pensionisti dhe i kishte shitur në treg për 150 euro

Raportohet se shuma totale e vjedhjes ishte 75 mijë franga. Në mesin e sendeve që vodhën ishin dy piktura të piktorit të famshëm Pablo Picasso, vlera e të cilave në treg sillet rreth 50 mijë franga zvicerane.

Autori u dënua duke u bazuar në gjurmët që la. Se ku gjenden pikturat e Picassos, ai ka thënë në gjykatë se nuk e di, ndërsa ka treguar se i shiti me çmim të ulët në treg në Thurgau.

“Ishin false, i kam shitur në treg për 150 euro”.

Ai ka treguar se ishte një vjedhje e planifikuar. Ai duke u përgjigjur në sallën e gjyqit, po përpiqej të mbante lotët dhe tregoi se kishte humbur gjithçka duke luajtur poker. Të moshuarit nuk doja t’i bëja keq, është shprehur ai.

“Një ditë më pas, ndalova pranë shtëpisë dhe pashë nëse i moshuari kishte mundur të lirohej”.

Gjykata e ka dënuar kosovarin me katër vjet e gjysmë burg. Pas kësaj, ai duhet të largohet nga Zvicra për dhjetë vjet dhe të paguajë shpenzimet e gjyqit dhe një dëmshpërblim prej 25.680 franga për sendet e vjedhura.

Latest articles

Related articles