SHBA, si “aksionere” në PD

Për të gjithë ata rrethrrotulles dhe analistë përreth tyre ,që janë “shqetësuar ” ndërhyrjet e SHBA në politikën shqiptare dhe veçanërisht në PD, ju kujtoj se SHBA janë “aksionerë” me kuota të konsiderueshme në PD .
Aksionerët e një parti janë kontribuesit e sajë investitorët në aksionin dhe suksesin politik . Dhe askush më shumë SHBA nuk është investuar në PD .
Ju kujtoj se në mbetjeve të PD në vitin 1991 erdhi në Shqipëri Sekretari Amerikan i Shtetit Xhejms Bejker .
Në fushën elektorale që solli fitoren e parë të PD në 1992 protagonist kryesor me zë dhe figurë në të gjitha tubimet elektorale ishte ambasadori I USA në Tiranë Uilljam Rayerson .
Në vitin 1997 në kohën rebelimit komunist të vetmit që erdhën dhe takuan ish Presudentin Berisha ishin Presidenti Xhorxh Bush dhe Sekretari Kolin Pauller !
Në madatin e dytë të qeversjes së PD Shqipërinë e vizutoi Presidenti Xhorxh W.Bush .
Në garën për baskoninë e Tiranës midis Bashës dhe Ramës amdasadori anerikan në Shqipëri përveshi mëngët dhe shkoi të numëronte vetë votat e PD.
Me pak fjalë çdo sukses, fitore e PD ka pas si faktor kryesor, kontributin e SHBA -ve gjë që e bën atë “aksionere” me të drejtë “votoje”
në të .
Keni parë ndonjë angazhim kaq të hapur në mbështje të ndonjë partie tjetër në Shqipëri.?!
Tani dalin ca “sovaranistë”, që kanë ardhur në PD me “lugë në brez”, e thonë pse ndërhyn Amerika ?!
Po mbron aksionet pronën e sajë o zotërinj.

nga Nebil Çika

Latest articles

Related articles