Përplasja mes avionëve ushtarakë në Romë, kush janë 2 pilotët që humbën jetën

Nënkoloneli Marco Meneghello dhe majori Giuseppe Cipriano janë dy pilotët që humbën jetën në përplasjen e dy avionëve ushtarakë në Guidonia di Monte Celio në Romë.

Të dy ishin efektivë në Stormo 60 të Forcave Ajrore, të dy instruktorë ekspertë fluturimi.

Cipriano sapo kishte mbushur 48 vjeç. I lindur në Taranto më 5 shkurt 1975, ai hyri në Forcat Ajrore në vitin 1996 pasi ndoqi kursin e 117-të të pilotëve rezervë për kadetët.

Me 6000 orë fluturimi pas tij, të kryera edhe në operacione jashtë kufijve kombëtarë, Cipriano ishte një pilot instruktor në avionët U208A, Aliante G103, MB339-CD.

Meneghello i lindur në Legnago (në provincën e Veronës, mbërriti në Forcat Ajrore në vitin 1999 pas kursit të 119-të të pilotëve rezervë për kadetët.

Me 2600 orët e tij të fluturimit, ai ishte një pilot instruktor i kualifikuar në aeroplanin U208A, Aliante G103.

Prej disa kohësh majori ishte përfshirë edhe në realizimin e projektit të Forcave Ajrore në shkollat ​​e mesme.

Aksidenti ndodhi mëngjesin e sotëm.

Përplasja mes dy avionëve që u rrëzuan në Guidonia “ndodhi në fazën para uljes” në një aktivitet stërvitor që përfshinte gjithsej katër avionë.

Edhe pse hetimet e nevojshme janë duke u zhvilluar, prokurori i çështjes thotë se nga rikonstruksionet e para është e arsyeshme të supozohet se avioni që u rrëzua në rrugën e një qyteti ishte drejtuar atje nga piloti për të shkaktuar dëme sa më të vogla në sende dhe njerëz, aq sa dëmet ishin shumë të kufizuara.

Në të kundërt një rrëzim në ndërtesat në anë të rrugës do të kishte shkaktuar shumë viktima.

 

 

Latest articles

Related articles