Rrëzuan bronzin, Jo Enverin

Nga Indrit Vokshi

Unë nuk kam lidhje me rrëzime bustesh dhe “shembje të Enverit” sepse kur ka ndodhur ajo ngjarja në 20 shkurt 1991, unë kam qenë 2 vjeç. Diktaturën, totalitarizmin i kam me të lexuar e dëgjuar. Mirëpo me logjikë dhe arsyetim, nuk është aq e vështirë të dalësh në përfundimin se edhe ata para 1990, edhe ata pas 1990, kanë të njejtin mentalitet, të njejtin aparat mendimi. Studiojini si flasin dhe e kuptoni se kanë zero kulturë shtetërore e demokratike. Nuk vrasin politikisht, nuk burgosin e nuk internojnë si para 1990, jo sepse nuk duan por nuk ua lejon konjuktura ndërkombëtare – sepse ShBA e futi Europën Lindore në hemisferën e vet. Por janë e njejta shkollë, e njejta dorë. Kështu që duhet të kufizohemi paksa me përkujtimin e rrëzimit të bustit. Rrëzuan bronzin.

Latest articles

Related articles