Nga dhelpra e kuqe te rrëqebulli, kamerat kurth “kapin” kafshët e egra në zonën e

Kamerat kurth të vendosura nga Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura në Parkun Kombëtar të Prespës, kanë bërë të mundur kapjen e pamjeve të disa kafshëve të egra, si rrëqebulli, derri i egër, dhelpra e kuqe etj.

Falë dhe temperaturave nën zero të cilat kanë përfshirë juglindjen, lëvizja e këtyre kafshëve është rritur në zonat ku janë vendosur këto kamera. Disa prej tyre ishin nën shënjestrën e gjuetarëve vite më parë duke i pakësuar, por tashmë duket se ato janë kthyer në abitatin e tyre.

“Kamerat e kurthit të vendosura në Parkun Kombëtar të Prespës kanë dhënë rezultatet e tyre, duke monitoruar rrëqebullin gjithashtu duke dokumentuar praninë e lartë të derrit të egër, dhelprës së kuqe, zardafit, ujkut, lepurit të egër si edhe të kaprollit.”, shkruan AKZM.

Potrebbe essere un'immagine raffigurante cervo e natura

Potrebbe essere un'immagine raffigurante animale e attività all'aperto

Latest articles

Related articles