“Qatargate”, Parlamenti Europian i heq mandatin 2 deputetëve

Deputetët e Parlamentit Evropian (PE) mbështetën sot vendimin për heqjen e imunitetit të Andrea Koccolin dhe Mark Tarabella, me kërkesë të autoriteteve belge që hetojnë të ashtuquajturën “Qatargate”, një nga skandalet më të mëdha korruptive që tronditi institucionet e BE-së.

Duke miratuar propozimin e miratuar nga Komisioni për Çështjet Ligjore të martën, eurodeputetët vendosën sot t’i heqin imunitetin italianit Coccolin dhe belgut Tarabella.

Vendimi iu komunikua zyrtarisht dy deputetëve dhe organeve kompetente. Tarabela ishte i pranishëm në seancë dhe deklaroi se do të votonte për heqjen e imunitetit të tij. Ai tha se ishte i lumtur që imuniteti i tij u hoq sepse “do ta lejojë atë të flasë para hetuesve”.

Relatorja për këtë çështje, deputetja nga Franca Manon Aubry nga grupi i majtë, rekomandoi në raportin e saj që t’i hiqet imuniteti Kocolin dhe Tarabella në mënyrë që të vazhdojë hetimi i autoriteteve belge.

Latest articles

Related articles