Ambasadorja Kim dënon sulmet ndaj gazetarëve: Media e pavarur dhe e lirë


Ambasadorja Amerikane ka reaguar për incidentet më të fundit ndaj gazetarëve. Ajo ka përsëritur mbështetjen e SHBA për një media të pavarur dhe të lirë. Ambasadorja Kim theksoi se për Shtetet e Bashkuara, liria dhe siguria e gazetarëve janë thelbësore, gjithashtu kërkoi solidaritet mes gazetarëve për të dënuar sulme të tilla dhe për të kërkuar llogari.

Njoftimi i Ambasadës së ShBA

Ambasadorja Yuri Kim u takua me z. Aleksandër Çipa, kreun e Unionit të Gazetarëve Shqiptarë, për të përsëritur mbështetjen e SHBA për një media të pavarur dhe të lirë, e cila është jetike për demokracinë e Shqipërisë dhe rrugën drejt BE-së. Ambasadorja Kim theksoi se për Shtetet e Bashkuara, liria dhe siguria e gazetarëve janë thelbësore.

Ajo shprehu shqetësimin për sulmet dhe kërcënimet e fundit kundër gazetarëve dhe kërkoi solidaritet mes gazetarëve për të dënuar sulme të tilla dhe për të kërkuar llogari. Kërcënimet dhe sulmet ndaj mediave dhe gazetarëve janë kërcënime kundër demokracisë.

Latest articles

Related articles