Moska mund të përfitojë nga konfliktet e ngrira në Ballkanin Perëndimor

Rusia mund të nisë një luftë në Ballkan për të larguar vëmendjen nga Ukraina, tha presidenti maqedonas Stevo Pendarovski në Forumin Ekonomik Ndërkombëtar në Davos. “Ne kemi dy pika kritike në rajonin e Ballkanit Perëndimor. Këto janë Republika Srëpska në Bosnje dhe Hercegovinë dhe gjithashtu në Kosovën Veriore. Ata janë të tillë prej vitesh, jo vetëm që nga fillimi i luftës kundër Ukrainës. Regjimi i Vlladimir Putinit po përpiqet të provokojë njerëzit atje për të hedhur në erë integritetin e dy vendeve”, tha Pendarovski. Sipas kreut të shtetit të Maqedonisë së Veriut, Ballkani Perëndimor është vendi më i mundshëm për të shkëputur vëmendjen e Perëndimit nga Ukraina sesa Baltiku apo vendet e tjera të BE-së dhe NATO-së, sepse pikat kritike të konflikteve të ngrira janë jashtë strukturave euro-atlantike, njoftoi MIA.

Latest articles

Related articles