BE do të financojë një hekurudhë me shpejtësi të lartë nga Beogradi deri në Nish

Në shkurt, Serbia dhe BE do të nënshkruajnë financimin e 600 milionë eurove në ndërtimin e një linje hekurudhore të shpejtë nga Beogradi në Nish, njoftoi zëvendëskryeministri serb dhe ministër i financave Sinisha Mali. “Trenat do të ecin me shpejtësi jo vetëm në veri, por edhe në jug. Sot tashmë kemi një linjë hekurudhore me shpejtësi të lartë nga Beogradi në Novi Sad. Brenda dy viteve do të ketë edhe një seksion nga Novi Sadi deri në kufirin hungarez”, tha Mali. Aktualisht po ndërtojmë 10 autostrada, shtoi zv.kryeministri, duke theksuar se kjo po ndodh kur tregu global i kapitalit është gjithnjë e më i vështirë për shkak të normave të larta të interesit, por Serbia po e përballon deri tani dhe ka arritur të sigurojë marrëveshje shumë më të favorshme kredie me Emiratet e Bashkuara Arabe dhe me Fondin Monetar Ndërkombëtar, shkruan gazeta “Novosti”.

Latest articles

Related articles