Lita: Policia, SHIU, SHISH kanë pasur informacion paraprak para 21 janarit

Gazetari Lavdrim Lita deklaroi se Shërbimi Informativ Shtetëror (SHISH) ka pasur informacione për ngjarjen që do t’i paraprinte 21 janarit.

Në një intervistë për Euronews Albania, Lita u shpreh se atë ditë, policia nuk ishte e pajisur as me skafandra, teksa shtoi se protesta ishte e dhunshme.

“Kam qenë pothuajse observator në vijën e parë të kontaktit midis civilëve dhe policisë. Policia, në rreshtin e parë nuk kishte as skafandra, ishin me duar në xhepa dhe kjo ishte e pafalshme. Kishte informacione, jo vetëm policia, jo vetëm Shërbimi Informativ Ushtarak, i cili ka pasur jashtëzakonisht shumë informacion mbi ngjarjen që i parapriu 21 janarit, sigurisht që edhe Shërbimi Informativ ka pasur informacione.

Por megjithatë, policia atë ditë, ishte në vijën e parë, në momentet e para ka qenë totalisht me duar në xhepa dhe jo provokuese ndaj protestës. Protesta ishte dhunë”, theksoi ai.

Latest articles

Related articles