Skandali me Urën e Zogut! Reagon kreu i PLL, Axhami: Ministria e Kulturës nuk jep fonde për mirëmbajtjen

Kreu i PLL, Shpëtim Axhami

Ministria Margariti, ka deklaruar, s’ka projekt e prandaj s’ka as buxhet për vitin 2023 për reabilitimin e kësaj ure, monument kultuorr.

Nuk kuptojmë se kush e ka detyrimin e bërjes të projekteve të tilla, ndërkohë që shqetësimi ka qenë evident prej kohësh,
e shpallur një nga 7 monumentet më të rrezikuara për vitin 2022 edhe nga Europa Nostra.

Kjo tregon neglizhencën, me paramendim, të qeverisë në lidhje me kujdesin për mirëmbatjen e monumenteve me vlera të trashigimnisë kulturore dhe arkitektonike, të këti lloji në vend.

Kundrejt kësaj mospërfillje dhe neglizhence, del e domosdoshme marrja e masave reaguese nga shoqëria civile dhe nga çdo faktor tjetër, për të i’u imponuar qeverisë të kthej kokën nga ky skandal që po ndodh me rrëzik shembjen e Ures Zogut.

Latest articles

Related articles