Studentja shqiptar synon të hapë bibliotekën e parë në gjuhën shqipe në qytetin e ManastiritErmira Selimi është një student shqiptare nga Maqedonia e Veriut, e cila ka ndërmarrë një iniciativë të vyer për të hapur një bibliotekë me libra në gjuhën shqipe në qytetin e Manastirit.

Ajo dëshiron të prezantohet si një studente e thjeshtë, e cila po lufton për mbrojtjen e gjuhe shqipe në qytetin e alfabetit shqip, prandaj është është kthyer në personazhin e ditës në trevat shqiptare.

Ermira ka marrë vëmendjen e popullit të Maqedonisë dhe Shqipërisë duke treguar që ka ende një përfaqësim shqiptar në atë shtet dhe për më tepër interes për dije dhe për rrënjët shqiptare.

Manastiri është qyteti i dytë më i madh në Maqedoni i cili ndodhet në pjesën jugore të vendit. Ai është qyteti në të cilin është krijuar alfabeti shqip. Qyteti është një qendër administrative, kulturore, industriale, komerciale, dhe edukative.

Latest articles

Related articles