Çipa: Pse Berisha nuk ka folur më për gjyqin ndaj SHBA-ve

Kreu i Unionit të Gazetarëve, Aleksandër Çipa deklaroi se prej më shumë se një viti, kryedemokrati Sali Berisha nuk ka dhënë asnjë informacion në lidhje me gjyqin që ky i fundit ka hapur ndaj Sektetarit amerikan të Shtetit, Antony Blinken, pas shpalljes “non grata”.

Në një intervistë për Euronews Albania, Çipa nënvizoi se ky është një problem që duhet sjellë në vëmendjen e publikut.

Ajo që konsiderohet marrëdhënia mes zotit Berisha, për rrjedhojë edhe të Partisë Demokratike me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, si vendi më i rëndësishëm partnerial i Shqipërisë, mbeti në fuqi pa trajtuar dhe sot ky ngërç është i pazgjidhur. Nëse e keni vënë re, në agjendën e komunikimit dhe arsyetimit publik të zotit Berisha, mungon pothuajse çdo lloj informacioni që ka të bëjë me trajtimin e tij si palë të çështjes me Shtetet e Bashkuara.

Ai fliste për procesin e nisur prej tij në Gjykatën e Parisit. Prej më shumë se një viti, ai nuke zë më në gojë këtë gjë dhe ky është një problem që duhet elaburuar në vëmendjen e publikut, aq më tepër, për llogari të pozicionit politik që ai ka në marrëdhënien që ai ka me partnerin më të rëndësishëm”, theksoi ai.

Latest articles

Related articles