Të ndalet presioni i Ramës ndaj administratës në zgjedhje, deputeti i PD, Gështenja kërkon ndryshimin e ligjit për nëpunësin civil: Të ndalet dhuna


Prej ditësh po flitet në rrjet për një aplikacion të ri, që thuhet se do të shërbejë për të kontrolluar administratën. Partia Socialiste ka krijuar aplikacionin “Aktiv1st” e cila mund të shkarkohet nga të gjithë poseduesit e një celulari smart.

Mirëpo, edhe pse nisma është “kamufluar” si një platformë inovatore për t’u përdorur nga të gjithë ata që duan të bëhen një zë në shoqëri, në fakt qëllimi është krejt tjetër.“Aktiv1sti” është një aplikacion që kontrollon aksionin e administratës në rrjetet sociale. E sqaruar thjeshtë: të gjithë punonjësit e administratës marrin njoftime për lajme dhe postime që bëjnë kryeministri dhe ministrat në rrjetet sociale, dhe më pas ata duhet të bëhen vërtet “Aktiv1st”, duke bërë “pëlqime”, “komente” dhe “shpërndarje” të njoftimeve që bëhen ne rrjetet sociale.

Për këtë reaguar edhe deputeti i PD Lefter Gështenja, i cili bën thirrje të ndalen presionet ndaj administratës publike.

Koha të shpëtojmë punonjësit e Adminstratës Civile!
Depozitova kërkesën për ndryshimin e ligjit për nëpunësin civil!
Afrimi i zgjedhjeve lokale po nxjerr në pah një tjetër abuzim të qeverisë Rama teksa dhjetëra mijëra punonjës të administratës terrorizohen me mesazhe në whatsApp dhe monitorohen nga aplikacioni i PS (parti shtet) Aktiv1st, për mbështjetje me detyrim në rrjetet sociale.
E gjithë kjo maskaradë nuk denigron vetëm nëpunësit civil por edhe po tjetërson demokracinë dhe votën e lirë.
Përmes kësaj skeme kriminale, qeveritarë dhe kryebashkiakë, mashtrojnë opinionin publik për mbështetje që nuk e kanë.
Ndryshimet ligjore e ndalojnë këtë praktikë alla shteti policor dhe ndalon influencën e pushtetit mbi administratën publike. Gjithashtu, këto ndryshime, i kthejnë dinjitetin nëpunësve civil të cilët në asnjë rast nuk do shtrëngohen apo detyrohen të reklamojnë mbështetje politike.No photo description available.
No photo description available.
May be an image of text that says "Nepunesi civil ose punonjesi qẽ kryen nje funksion jopolitik nẽ administraten publike, qẽ oron nẽ kundershtim me pikat 4. 5 dhe 6 tẽ kétij neni, mban pérgjegjési penale sipas nenit 8/a tẽ Kodit Penal. Neni 3 Hyrja nẽ fuqi ligj hyn nẽ fuqi 15 dité pas botimit nẽ Fletoren Zyrtare. nẽ 2022 KRYETARJA Lindita NIKOLL"
No photo description available.
No photo description available.

Latest articles

Related articles