Spanja merr 225 ushtarë ukrainas për trajnim bazë dhe në mbrojtjen ajrore

Spanja do të marrë 225 trupa ukrainase në një bazë të forcave ajrore pranë Madridit, duke përfshirë 20 të cilët do të trajnohen në sistemet e mbrojtjes ajrore HAWK për të kundërshtuar sulmet ajrore.

Ky vendim u bë i ditur me anë të një deklarate nga Ministria e Mbrojtjes e Spanjës.

Spanja po dërgon gjashtë nga njësitë e mbrojtjes ajrore HAWK në Ukrainë.

Sipas tyre shumica e trupave të mbetura, të cilët janë civilë ukrainas pa përvojë paraprake ushtarake, do të marrin trajnim bazë.

Kjo do të përfshijë trajnime për trajtimin e njerëzve të plagosur në luftime dhe mbi procedurat kundër IED.

Trajnimi në Toledo, një orë në jug të Madridit, është një program i krijuar për të trajtuar 400 trupa ukrainase që rrotullohen çdo dy muaj dhe është pjesë e misionit të ndihmës ushtarake të Bashkimit Evropian për Ukrainën. Është grupi i dytë i trupave ukrainase që vijnë në Spanjë për stërvitje pasi 64 trupa erdhën në nëntor dhe dhjetor”, deklaroi Ministria sipas CNN.

Latest articles

Related articles