5 qytetet më të sigurta në botë

Kur zgjedhim një qytet për të jetuar, kemi parasysh punën që do të bëjmë atje, koston e jetesës e shumë faktorë të tjerë.

Por, një faktor i rëndësishëm është edhe shkalla e kriminalitetit në atë qytet. Ky element analizohet nga Numbeo, një portal që krahason statistika të ndryshme nga vende dhe qytete të botës, si kostoja e jetesës, çmimi i ushqimit dhe banesave, ndotja, cilësia e jetës, trafiku dhe shërbimet shëndetësore, ndër të tjera.

Por, ky portal gjithashtu përditëson periodikisht një indeks krimi për qytetet botërore dhe bën një renditje. Ndërkaq, njihuni me 5 qytetet më të sigurta në botë, duke nisur nga vendi i pestë.

5.Sharjah (Emiratet e Bashkuara Arabe)

4.Ajman (Emiratet e Bashkuara Arabe)

3.Taipei (Tajvan)

2.Doha (Katar)

1.Abu Dhabi (Emiratet e Bashkuara Arabe)

Latest articles

Related articles