Kompania Mercedes-Benz merr miratimin për drejtimin e autoveturave autonom të Nivelit 3 në SHBA


Mercedes-Benz-it i është dhënë miratimi rregullator për të filluar testimin e teknologjisë së tij autonome të drejtimit të Nivelit 3 në rrugët e Nevadës.

Kjo shënon një moment historik të rëndësishëm për kompaninë, pasi është prodhuesi i parë i automobilave që merr një miratim të tillë në Shtetet e Bashkuara.

Për ata që nuk janë të njohur me termin, automatizimi i nivelit 3 i referohet aftësisë së një automjeti për të drejtuar vetë në situata të caktuara të kufizuara, siç përcaktohet nga SAE International.

Kur kjo ndodh, drejtuesi i mjetit është i lirë të heqë sytë nga rruga dhe të kryejë detyra të tjera, pasi aktiviteti që kryen personi i ulur në sediljen e shoferit nuk konsiderohet “vozitje”.

Megjithatë, vlen të përmendet se teknologjia Mercedes Drive Pilot është funksionale vetëm me shpejtësi deri në 64 km/h (40mph), kështu që është menduar kryesisht për përdorim gjatë kohës së trafikut të ngjeshur.

Edhe pse kjo mund të mos përbëjë autonomi të plotë, ajo i lejon shoferët të kontrollojnë emailet e tyre ose të largojnë vëmendjen e tyre nga rruga gjatë udhëtimit, raporton Arena EV
Nëse shoferi nuk përgjigjet pas dhjetë sekondash, automjeti do të ndalojë papritur.
Drive Pilot i Mercedes-Benz, nga ana tjetër, është projektuar për përdorim në automobilat e konsumit.

Pas testimit të suksesshëm në Nevada, kompania ka deklaruar se synon të provojë fatin edhe në Kaliforni.

Vlen të përmendet se Drive Pilot ka kohë që është i disponueshëm në Evropë dhe mund të blihet në Gjermani për një shtesë prej 5,000 euro në S-Class ose 7,430 euro në EQS.

Latest articles

Related articles