“Xi Jinping po përgatit popullin kinez për luftë” – deklarata e fortë e gjeneralit amerikan

Presidenti kinez Xi Jinping po përgatit popullin kinez për luftë.

Janë këto fjalët tronditëse të shqiptuara nga Herbert Raymond McMaster, ish-këshilltar për sigurinë kombëtare gjatë mandatit të Donald Trump, gjatë transmetimit në CBS, “Face The Nation”, të drejtuar nga gazetarja Margaret Brennan.

Sipas ish-këshilltarit McMaster, Shtetet e Bashkuara të Amerikës duhet të jenë të kujdesshme që të mos “bien në të njëjtat gracka si të Vladimir Putin” në lidhje me synimet e supozuara të qeverisë kineze në ishullin e Tajvanit.

McMaster, aktualisht gjeneral në pension, shërbeu si këshilltar për sigurinë kombëtare në 2017 dhe 2018 në kohën e Donald Trump, por gjatë transmetimit në CBS ai tha se ishte i shqetësuar për kërcënimet e mundshme nga Xi.

Ai deklaroi se lideri kinez “thotë atë që do të thotë”, sepse presidenti kinez në fjalimet e tij më të fundit ka mbajtur një qëndrim agresiv, duke i thënë popullit kinez se do të duhen sakrifica për ta rikthyer Kinën në madhështi.

Kina është bërë gjithnjë e më agresive, jo vetëm ekonomikisht, financiarisht dhe diplomatikisht, por edhe fizikisht, me ushtrinë e saj.

Nëse amerikanët do të bënin pak më shumë, shumë nga aleatët tanë do të ndjekin shembullin dhe gjithashtu do të forcojnë aftësitë dhe aftësitë e tyre mbrojtëse.

Nëntorin e kaluar, Xi Jinping i kërkoi ushtrisë kineze të ishte gati për një luftë të mundshme me Tajvanin, duke shpresuar që Ushtria Çlirimtare Popullore të bëhet një forcë e klasit botëror deri në vitin 2027/MCNTV

Latest articles

Related articles