Pas arresteve, SPAK sekuestron asetet e 5D dhe 24 % të hotelit LUKSOZ. Aksioner edhe Gaz Haxhia

Nga Arsen Rusta


SPAK sekuestron asetet e Kompanisë 5D, Resturi dhe Mediterranean si pjesë e hetiemve ndaj ish zyrtarëve të Bashkisë. Mes të hetuarve janë Redi Molla, Mariglen Qato, Taulant Tushe dhe familjarët e tyre.

Mediat raportojnë se tek kompania e cila po ndërton hotelin luksoz në Durrës janë sekuestruar 24 % e asteve, ndërsa në këtë biznes aksioner është edhe biznesmeni Gazmend Haxhia tashmë në arrest shtëpie për vjedhjen e fondeve të BE-s më ish Ministrin Ilir Beqaj.

Pjesë nga dosja e SASPAC ku Haxhia dyshohet se ka marrë dy herë fonde për një festë!

Ky prokurim rezulton i njëjtë me atë të prokuruar nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit, për të njëjtin event atë të quajtur “Festa”, me përjashtim të zërit “darkë”, duke u kontraktuar në të dyja rastet e njëjta shoqëri tregtare e quajtur “Landways International”, me ortak e administrator personin nën hetim Gazmend Haxhia dhe drejtor ekzekutiv Alfred Nikolla – Weblajm

Latest articles

Related articles