Sondazhet | Basha në rritje me ritme të shpejta dhe PD për qeverisjen e 2025

NGA ALBAN DACI

Sondazhet flasin qartë për një rritje të Bashës. Madje rritja e tij brenda një periudhe të shkurtër që kur u rikthyer, dëshmon qartë, se loja është hapur shumë për 2025. Rritja e Bashës është me ritme të shpejta dhe hapa të mëdhenj! Ndërsa rritja e Bashës ka shënuar një të dhënë tjetër të rëndësishme, atë të rënies së dinozaurëve të tranzicionit! Tashmë edhe sot Basha është një faktor vendimtar në politikë dhe nuk është ashtu siç duan ta shesin sidomos enturazhet politiko-mediatik të Rithemelimit! Në rritjen vendimtare në favor të Bashës rëndësi të madhe, do të ketë vendimi i ditës së hënë mbi legjitimitetin e PD!

Sipas analizave, PD zyrtare do të mbetet kjo që është! Nëse do të jetë kështu, rritja e Bashës deri në shtator do të jetë në shifrat 30%.

Kjo vihet re, sepse nëse Basha është drejt rritjes së sigurt në sondazhe, të tjerët janë në rënie pikiatë! Të dhënat e sondazheve sot, Bashën e nxjerrin në rreth 14% dhe vetëm para katër muajsh atë e rëndisnin në më pak se 5%.

Takimet e drejtëpërdrejta, vizitat në vende me peshë politike e historike që lidhen me demokracinë si ai burgut të Spaçit, procesi i riorganizimit, daljet në media, qëndrimet koherente, prezantimi i programit janë të gjitha të dhëna që dëshmojnë se PD është në rrugën e duhur!

Sigurisht kur të jetë edhe lista e deputetëve me risi dhe me element të rinj, do të bëj mundur faktin se PD do të fitojë e vetme zgjedhjet! Para dy vitesh ishte në diskutim ekzistenca e PD e sot, edhe pse nuk janë sondazhe të PD, ato e nxjerrin në thuajse 14%! Po nesër? Gjithçka është e mundur deri në 2025! Loja siç duket është e hapur!

Këtë e them, sepse rritja e PD dhe po ashtu shtimi i disa partive të reja që më gjasa do të marrin pjesë në zgjedhjet e 2025, bën që elektorati të jetë i fragmentizuar, me subjekte që ndoshta nuk kalojnë pragun, por dëmtojnë partitë e mëdha duke përfshirë edhe PS!
Në këtë realitet, zor se do të ketë ndonjë subjekt që i vetëm do të ketë shumicën për të qeverisur i vetëm! Këtë nuk mund t’a ketë më si opsion as vetë PS, për shkak se skandalet e shumta e kanë goditur shumë edhe pse në imazhin e saj të jashtëm si makiazh përdor forcën dhe “diktatin” për të pasur takime me pjesëmarrje masive, të cilat nuk kthehen të gjitha në votë.

Për të ketë kuptuar këtë fenomen, mjafton të përmendim mitingjet e PD në 2013 që për nga pjesëmarrja e nxirrni fituese, e pastaj rezultati përmes votës, ishte një katastrofë! Mendoj se loja politika për zgjedhjet e 2025 sapo është hapur dhe shumë ngjarje do të ndodhin deri në ditën e zgjedhjet, të cilat do të diktojnë fitore apo humbje! Sipas, meje ka shumë gjasa reale, që me PD në 2025 të ndodh ajo që ndodhi me “Fratelli d’Italia” e cila nga 4% në zgjedhjet e fundit, doli partia më e madhe në vend dhe partia më e madhe në spektrin Opozitar!
Të gjitha llogaritë na tregojnë se e njëjta gjë do të ndodh me PD, e cila në dallim nga të tjerat brenda frontit opozitar e ka të deklaruar kandidatin për kryeministër e ky është z. Basha! Prandaj, nëse gjërat shkojnë sipas analizës time, Basha do të jetë ai që do të formojë Qeverinë dhe po ashtu do të jetë PD ajo që do të caktojë rregullat e lojës për bashkëqeverisje në raport me subjektet e tjera . Thuajse e sigurt do të jetë se zgjedhjet e 2025 do të shënojnë rotacion dhe faktor kryesor mbetet PD!

Latest articles

Related articles