Gjermania nuk i fal nazistët. Gjykim i ri për gruan mohuese të Holokaustit

Gjyqi i mohueses së Holokaustit, gjermanes Ursula Haverbeck, me akuzën për gjuhën e urrejtjes filloi sot në Gjykatën e Qarkut të Hamburgut.

95-vjeçarja, një figurë e shquar në qarqet ekstremiste të krahut të djathtë, u dënua me 10 muaj burg nga Gjykata e Qarkut të Hamburgut më 12 nëntor 2015.

Ajo apeloi dhe pothuajse nëntë vjet më vonë çështja u zgjidh përsëri para gjykatave.

Zyra e prokurorit të Hamburgut akuzoi Haverbeckun me dy akuza për nxitje popullore.

Më 21 prill 2015, në periferi të gjyqit të ish-anëtarit të esesëve, Oskar Groning, Haverbeck thuhet se u tha gazetarëve se ”Aushvici nuk ishte një kamp shfarosjeje, por një kamp pune”.

Në një intervistë televizive me transmetuesin NDR ai mohoi gjithashtu se atje kishte pasur një shfarosje masive.

Historianët vlerësojnë se nazistët vranë të paktën 1,1 milionë njerëz vetëm në kampin e përqendrimit të Aushvic-Birkenaut.

Latest articles

Related articles