Rudi Erebara: Pse jam kundër votës së emigrantëve

Rudi Erebara, shkrimtar dhe intelektual publik, ka vite që flet kundër votës së Diasporës/emigrantëve në vend.

Argumentet që ai përdor janë të shumtë dhe bazohen në faktin që ka qenë edhe vetë për shumë kohë emigrant dhe e njeh psikologjinë e shqiptarëve jashtë vendit.

Një nga arsyetimet që bie dakord është që diaspora është e lidhur me vendin online sepse do ti tregojë të tjerëve që janë në Atdhe se sa keq janë dhe se ata ia hodhën duke ikur nga vendi. E bëjnë këtë me komente dhe votë.

Nuk e kundërshton dot kur sheh sindromën e Stokholmit, dashurisë me pengmarrësit, në ekzekutim. Nuk kanë ndërgjegje publike e politike.

Latest articles

Related articles