Një civil në krye të Mbrojtjes, pse Putin hoqi ministrin Shoigu

Ndërsa lufta në Ukrainë është e ndezur, një riorganizim i madh ka përfshirë udhëheqjen ushtarake të Rusisë, ku Andrey Belousov të emëruar si ministër i Mbrojtjes në vend të Sergei Shoigu.

“Sot në fushën e betejës fituesi është ai që është më i hapur ndaj inovacionit. Prandaj, në këtë fazë, presidenti vendosi që një civil të drejtojë ministrinë e Mbrojtjes”, tha zëdhënësi i Kremlinit Dmitry Peskov duke shpjeguar vendimin e presidentit rus Vladimir Putin.

Zgjedhja e Belousov, zëvendëskryeministër dhe këshilltar ekonomik i Putinit për një kohë të gjatë, largoi ministrin e mëparshëm të Mbrojtjes Sergei Shoigu nga qeveria ruse, i cili është emëruar tani në krye të Këshillit të Sigurimit.

“Mbretërimi” i gjatë i Shoigut u karakterizua nga akuza të vazhdueshme për joefikasitet, shpërdorim dhe korrupsion, elementë që u shfaqën më qartë pas sulmit në Kiev. Para disa javësh, një nga deputetët e Shoigut, Timur Ivanov, u arrestua me akuza për korrupsion.

Vëzhguesit e interpretuan vendimin si një shenjë lufte për pushtet brenda aparatit ushtarak dhe të sigurisë ruse.

Peskov theksoi rëndësinë e procesit të integrimit të industrisë ushtarake në sistemin ekonomik të vendit për t’u përshtatur më shpejt dhe më funksionalisht me dinamikën në zhvillim

Latest articles

Related articles