Vizitat Ramës në Greqi si vizitat e Erdogan në Gjermani!

Kreu i PS Edi Rama ka shkuar tek diaspora me e lidhur ideologjikisht me PS, ajo Greke.
Interesante kjo paralele Rama – Erdogan. Po nëse Erdogan përdor populizmin patriotiko-fetar.
Rama kujt populizmi i drejtohet?
A do jetë Shqipëria 2030 një Shqipëri me bosht propangadistik patriotik ose nacionalist?
A mund të ndërtohet kjo narrative pa goditur oligarkët e Partisë?
Nëse jo ata, kush do bëhet kurbani i radhës?
Diaspora jonë në Greqi është ajo që me lehtë se të gjitha mund të rikthehet në Shqipëri. E pame ne 2008, pervec asaj pjese qe mund te synoje Britanine, ShBA apo BE veriore.
Keshtu qe levizja e Rames ne Greqi mund te jete dhe nje levizje per ripopullim te Shqiperise dhe rimarrje te atyre kompetencave ne turizem e ndertim qe aq shume i duhen Shqiperise dhe oligarkeve.
Tani serish pyetja, kush do behet kurban per Shqiperine 2030 pasi te jene ndertuar hotelet e resortet me 5 yje?
Ne Turqi, Erdogan beri kurban levizjen Gylen. Ne Shqiperi le te shohim.
Mund te jete oligarkia familjare e rritur gjate kohes se qeverisjes Berisha dhe Rama? Ndoshta! Koha do e tregoje.

Latest articles

Related articles