Si po e ushqen Rama fabulën që SPAK kontrollohet prej tij!

Ermal Peci

Gjatë ditës së sotme jo vetëm për arsye të zhivillimeve politike, por dhe profesionale, mu desh të dëgjoja 2 orë fjalim të Edi Ramës. Në fakt Rama artikulimin e ka pasur pikën e tij më të fortë dhe e ka, por mesa duket koha, korrupsioni, bashkëpunëtorët pas hekurave dhe gjendja e mjerueshme e Shqipërisë, të cilën ai mundohet ta fshijë pas propagandës së tij shumëngjyrëshe duket se po bën të veten.

Një fjalim i lodhshëm, i cili niste se si ky e gjeti Shqipërinë dhe si arriti ta bëjë deri sot, 11 vite pushtet dhe i duhet përsëri të rikujtojë të shkuarën me shpresën për t’ju treguar shqiptarëve se gogoli është akoma aty dhe ky është i vetmi që e shpëton Shqipërinë nga mankthet e së shkuarës. Në fakt ky është vetë një prej manktheve, i cili i endet Shqipërisë vërdallë duke ia ngulur thikën njësoj si burri i ministres Ibrahimaj, zgjedhur prej tij që kërkonte të vendoste shokun e vet dhe kur nuk i realizohej qëllimi përdorte thikën. Kështu përdori dhe po përdor Rama thikën e pushtetit për të ndarë pasuritë e shqiptarëve me oligarkët dhe njerëzit pranë tij. Në këtë fjalim të lodhshëm gati gati të parashikueshëm. Rama duhet t’ju japë përgjigje shqiptarëve se si njerëzit e përzgjedhur prej tij janë të gjithë pas hekurave, në hetim apo edhe arrati. Duhet t’ju japë përgjigje se si ka mundësi që pranë vetes mbledh kaq shumë të korruptuar e delikuentë, të cilët e shkatërruan Shqipërinë. Por sikur mos të mjaftonte kjo narrativë, Edi Rama sot u mundua të ushqente me verb politik dhe ata me të cilët amniston të korruptuarit Berishën dhe Metën. Në gjithë diskursin e tij ai mundohej të fliste se SPAK është një trofe i tij, se si ai kishte bërë kaq shumë për të sjellë drejtësinë sa ky ishte njeriu në fakt që kërkonte që SPAK të ishte funksional. Pse Rama dhe Veliaj në daljet e tyre publike e trajtojnë SPAK si vartësin e tyre. E thjeshtë, sepse të dyve ju intereson që opinioni publik të vazhdojë me kakofoni që SPAK kontrollohet nga Rama, mundohen ta mbajnë shoqërinë të polarizuar dhe ushqejnë verbin politik të Berishës dhe Metës për të qenë gjallë politikisht në audiencën televizive. Në vazhdën e propagandës e makinacioneve të kësaj tresheje politike lidhet edhe frika që ekziston nga mungesa e kontrollit që ata kanë mbi Altin Dumanin dhe SPAK. Frikë, e cila po i bën bashkë në çdo sulm ndaj këtij institucion, frikë që po i bashkon në bojkotimin e punës dhe intimidimin ndaj prokurorëve të këtij institucioni. Në çdo fabul që ata krijojnë, në çdo fabul që mundohen të realizojnë, koha po ju tregon se Rama jo vetëm nuk ka qenë njeriu që e ka dashur drejtësinë në Shqipëri, por është njeriu i cili rrezikohet po njësoj si Meta dhe Berisha, kjo është fabula që duhet të kuptojë sot çdo njeri.

Latest articles

Related articles