PD: Rama prej 11 vitesh pengon Votën e Diasporës, ka frikë nga vota kundër

•Edi Rama prej 11 vitesh ka penguar qëllimisht votimin e shqiptarëve të diasporës, sepse ka frikë nga vota e pakontrolluar e shqiptarëve nëpër botë

•Turi i takimeve të Ramës me shqiptarët e diasporës është shfaqja e radhës. Largimi i tyre nga vendi është për shkak të keqqeverisjes dhe korrupsionit të qeverisë së tij

DEKLARATË E PARTISË DEMOKRATIKE, ZËDHËNËSJA, MIRELA KARABINA

Edi Rama prej 11 vitesh ka penguar qëllimisht votimin e shqiptarëve të diasporës. Ai ka frikë nga vota e pakontrolluar e shqiptarëve nëpër botë, ashtu sikurse dhe ajo e shqiptarëve brenda vendit, ndaj pegondhe Reformën Zgjedhore për lista të hapura.

Turi i takimeve të Edi Ramës me shqiptarët e diasporës është një shfaqe e radhës, një propagandë e përpsëritur kjo e dalëboje dhe në kurriz të qytetarëve!

Shqiptarët nuk janë larguar nga vendi si pasojë e luftrave apo fatkeqësive natyrore, por për shkak të keqqeverisjes, korrupsionit galopant dhe mungesës së shpresës.

Lidhjen e diasporës me vendlindjen nuk e bën dot më Edi Rama sepse nuk ka as moralin dhe as fuqinë politike! Bashkëpunëtorët e tij më të afërt, zëvendeskryeministër nëarrati, ish ministra e ministra dhe zyrtarë të lartë paraqiten çdoditë në dyert e drejtësisë SPAK për shak të shpërdorimi tëdetyrës dhe korrupsionit.

Kështu që, cilën diasporë do të takojë Rama, atë që prej 33 vitesh kontribuon me të ardhura për të mbajtur familjet dheprindërit e tyre në Shqipëri sepse kjo qeveri ia ka vështirësuardhe pamundësuar jetesën normale?

Cilën diasporë do të takojë Rama, atë që e ka dëbuardhunshëm, rininë, së cilës nuk i siguroi as arsim cilësor e kushte normale, as punësim e pagë të mirë për një jetëdinjtoze si bashkëmoshatarët e tyre ne Rajon dhe Europë?

Shqiptarët nuk joshen dhe nuk bien pre e propagandës së Edi Ramës! Ata duan zgjidhje konkrete për zgjedhjet e ardhshme nëzbatim të ushtrimit të drejtës së votës, sipas Kushtetutës.

Partia Demokratike me prozimet e saj prej muajsh kërkon qëtë gjithë shqiptarët jashtë vendit kudo ndodhen, të ushtrojnë tëdrejtën kushtetuese të votës përmes votimit elektronik nëambasada apo konsullta në vendet ku jetojnë e punojnë.

Edi Rama ka frikë nga vota e shqiptarëve, sidomos tëdiasporës, ndaj dështoi Komisionin e Reformës Zgjedhore përlista të hapura, Shqipëria një zonë zgjedhore, votë të diasporësdhe votim elektronik.

Shqiptarët në mbarë botën ku jetojnë e kanë dhënë votënkundër të tyre, pasi ata janë larguar nga vendlindja për shkaktë Edi Ramës dhe qeverisjes së korruptuar të tij.

Latest articles

Related articles